Переваги впровадження систем управління
Системи управління якістю
Сертифікація систем управління якістю здійснюється на відповідність стандарту ДСТУ ISO 9001: 2015 «Системи управління якістю. Вимоги»,ДСТУ EN ISO 9001:2018 «Системи управління якістю. Вимоги»
Цей стандарт встановлює вимоги до системи управління якістю, якщо організація:
- бажає показати свою здатність постійно надавати продукцію, яка задовольняє вимогам замовника, законодавчим актам, що застосовуються та іншим обов’язковим вимогам;
- ставить собі за мету підвищення задоволеності споживачів за допомогою ефективного застосування системи управління якістю, включаючи процеси постійного поліпшення процесів.
Оцінка відповідності (сертифікація) систем управління якістю проводиться за заявками підприємств усіх напрямків діяльності і будь-якої форми власності.
Вигоди від впровадження системи управління якістю:
- ефективне управління процесами;
- пріоритет при участі в тендерах;
- підприємство отримує можливість співпрацювати з іноземними партнерами, оскільки наявність сертифіката на систему управління в усьому світі є стандартною діловою практикою при укладанні контрактів і угод;
- використання інформації щодо сертифікації на відповідність ISO 9001:2015 в рекламних цілях, що, позначається на розширенні клієнтської бази;
- підвищення престижу і авторитету Вашого підприємства в очах зацікавлених сторін: замовників, споживачів, партнерів та інвесторів.
Сертифікація систем управління безпечністю харчових продуктів (HACCP)
Сертифікація систем управління безпечністю харчових продуктів (на основі принципів HACCP) здійснюється на відповідність стандартам ДСТУ ISO 22000: 2019 «Системи керування безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга»
Аналіз небезпечних чинників та критичі точки контролю (в латинській абревіатурі – HACCP “HazardAnalysisandCriticalControlPoints”)є науково обґрунтованою концепцією, яка дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації і контролю небезпечних чинників. НАССРєєдиноюсистемоюзабезпеченнябезпечностіхарчовоїпродукції, якадовеласвоюефективністьіприйнятаміжнароднимиорганізаціями.
Концепція НАССР розроблена в 1960-х роках спільними зусиллями компанії «Піллсбері», Лабораторії збройних сил США і Національного управління з аеронавтики і космонавтики (NАSA). Вона була створена з метою виробництва безпечних харчових продуктів для Американської космічної програми і представлена компанією «Піллсбері» в 1971 р на Першій американській національній конференції з питань безпечності харчових продуктів.
Всесвітня організація охорони здоров’я та Міжнародна комісія за мікробіологічними показниками безпечності харчових продуктів схвалили використання системи НАССР.
Система НАССР – це інструмент управління, який забезпечує більш структурований підхід до контролю ідентифікованих небезпечних чинників в порівнянні з традиційними методами, такими як інспектування або контроль якості готової продукції. Її використання дозволяє перейти від випробування кінцевого продукту до розробки превентивних методів забезпечення безпечності харчової продукції.
Кому необхідні системи управління безпечністю харчових продуктів?
Системи управління безпекою харчових продуктів необхідні всім організаціям, що мають відношення до обігу харчових продуктів.
Відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», на всіх потужностях, які здійснюють діяльність з харчовими продуктами, в тому числі в закладах громадського харчування, повинні бути впроваджені системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).
Переваги від використання системи НАССР
- НАССР є системним підходом, який охоплює всі аспекти безпечності харчових продуктів, починаючи від вирощування, збору врожаю, закупівлі сировини і закінчуючи використанням продукту кінцевим споживачем.
- Використання НАССР перенесе акценти від випробування кінцевого продукту до використання превентивних методів забезпечення безпечності продукції при виробництві та реалізації.
- Правильно проведений аналіз небезпечних чинників дозволяє виявити приховані небезпеки і направити відповідні ресурси в критичні точки процесу.
- Зменшуються втрати, пов’язані з відкликанням продукції, штрафними санкціями і судовими позовами.
- НАССР може інтегруватися в загальну систему менеджменту якості відповідно до стандартів серії ISO 9000.
- Міжнародні організації, такі як Комісія СоdехАlimеntаrius, схвалили застосування НАССР як найбільш ефективного засобу попередження захворювань, що викликаються харчовими продуктами.
- Застосування НАССР може бути корисним для підтвердження виконання законодавчих та нормативних вимог.
Наші переваги
Орган з сертифікації СУМСЬКОЇ ФІЛІЇ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА
(ДП "ПОЛТАВАСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ") має багаторічний досвід з сертифікації систем управління, акредитовано відповідно до вимог європейського стандарту ISO/IEC 17021-1:2017 Національним агентством з акредитації України (атестат акредитації № 8О064) і призначено наказами Мінекономрозвитку України, як орган з сертифікації систем управління.
Наші фахівці допоможуть Вам кваліфіковано і в найкоротші терміни вирішити питання отримання сертифіката відповідності на систему менеджменту.
Висока якість послуг гарантується, насамперед, компетентністю наших аудиторів, що мають досвід робіт з підприємствами різних галузей харчової промисловості.
Сектор систем менеджменту відділу оцінки відповідності та сертифікації продукції і систем менеджменту проводить комплекс заходів у сфері управління безпечністю харчових продуктів:
- семінари-тренінги;
- навчання з проведення внутрішніх аудитів систем менеджменту
- роботи з сертифікації систем менеджменту (ДСТУ ISO 22000:2019, ДСТУ ISO 9001: 2015).